ΧΑ: Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

ΧΑ: Επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:06 Δημιουργία 04/11/19, 12:04

Ήπιες πιέσεις και επιλεκτικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Ρευστοποιήσεις καταγράφονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΓΔ να κινείται στο «κόκκινο» και τον τζίρο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 877,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.174,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,70% στις 878,58 μονάδες.

Στο τραπεζικό «μέτωπο», η αγορά «διαβάζει» σήμερα, Δευτέρα τις νέες τιμές στόχους της Morgan Stanley για τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο οίκος προχωρεί σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank και σε υποβάθμιση της σύστασης για Eurobank με «φόντο» τις εξελίξεις για το σχέδιο «Ηρακλής».

Ο επενδυτικός οίκος υπογραμμίζει ότι το σχέδιο κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» αναμένεται να απορροφήσει 22 δισ. ευρώ από τον τραπεζικό κλάδο το 2020, μειώνοντας το δείκτη NPE στο 23% από 36% το 2019.

Σε τεχνικό τώρα επίπεδο, ο FTSE 25 κινείται αργά ανοδικά και να ψάχνει πλέον τα υψηλά έτους.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Alpha Bank και ο Titan σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%. Χωρίς μεταβολή οι Φουρλής και Cenergy.

Αν σου άρεσε κάνε