Profit taking στο ΧΑ - «Δοκιμάζει» το στοίχημα των 900 μονάδων

Profit taking στο ΧΑ - «Δοκιμάζει» το στοίχημα των 900 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 15/11/19, 11:47

Νευρικότητα επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς μετά τα χθεσινά σημαντικά κέρδη, το τραπεζικό άλμα 6% και την «αναρρίχηση» της αγοράς σε υψηλό 3 μηνών, το profit taking επέστρεψε στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 891,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.240,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,05% στις 902,89 μονάδες.

Το ΧΑ «δοκιμάζει» το μεγάλο στοίχημα των 900 μονάδων, με τη μετοχή της Coca-Cola να αποτελεί «κλειδί» για την πορεία του ΓΔ.

Το βαρύ «χαρτί» μετά από το +5,09% και +4,67% των δύο προηγούμενων ημερών, δείχνει να προσπαθεί να απορροφήσει τους profit takers.

Σαφώς, την ίδια στιγμή η προσοχή είναι επικεντρωμένη στις τράπεζες, καθώς το σχέδιο νόμου για τον «Ηρακλή» παίρνει το δρόμο για τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το ενδιαφέρον των τραπεζών στο σχήμα APS Ηρακλής είναι αυξημένο, καθώς οι κρατικές εγγυήσεις φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν το ποσό των 9 δισ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,28%, με τις Aegean, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Βιοχαλκο, Σαράντης, Cenergy, Φουρλής, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Titan, Alpha Bank και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,45% ασκώντας σημαντικές πιέσεις στους δείκτες, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Αν σου άρεσε κάνε