Ισχυρό τραπεζικό ράλι οδηγεί το ΧΑ κοντά στις 900 μονάδες

Ισχυρό τραπεζικό ράλι οδηγεί το ΧΑ κοντά στις 900 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:49 Δημιουργία 18/11/19, 12:47

Ισχυρό τραπεζικό ράλι σημειώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την αγορά να οδηγείται κοντά στις 900 μονάδες.

Ο ΓΔ έχει ξεπεράσει την πρωινή νευρικότητα, οπότε αυτή την ώρα καταγράφει σημαντικά κέρδη, όπως ακριβώς και ο τραπεζικός δείκτης, με «φόντο» την ανάλυση της HSBC, η οποία δηλώνει «buy» για τον κλάδο, επισημαίνοντας μάλιστα πως δεν βλέπει κανένα λόγο για «αρκούδες».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,10% στις 894,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, άνοδο 1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.242,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,74% στις 920,19 μονάδες.

Στο τραπεζικό «μέτωπο», η HSBC προχωρά σε αναβάθμιση της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε «buy» από «hold», ενώ διατηρεί σταθερή την αξιολόγηση «buy» για την Alpha Bank.

Όπως επισημαίνει η HSBC, μία πιο θετική στάση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει άλμα 5,47%, με την Alpha Bank και την Εθνική να είναι στο +2,5% έκαστη. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Σαράντης. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Titan, Motor Oil, Cenergy και ΑΔΜΗΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε