ΧΑ: Στο «τιμόνι» οι τράπεζες

ΧΑ: Στο «τιμόνι» οι τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:25 Δημιουργία 19/11/19, 11:23

Ήπια κέρδη καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τρίτη, με τον τραπεζικό κλάδο να στηρίζει την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 893,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.240,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,70% στις 921,45 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι η αγορά ποντάρει στις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση των NPLs, ενώ η προσοχή τώρα στρέφεται στα αποτελέσματα των τραπεζών, η ανακοίνωση των οποίων αρχίζει σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Πειραιώς και η Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με τον ΑΔΜΗΕ και τη Eurobank να είναι στο +1,83% και +1,24% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Aegean, Coca Cola, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Ελλάκτωρ, Φουρλής, Titan, Cenergy, Jumbo, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το -0,7%. Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε