Το ΧΑ «χωνεύει» τα υψηλά επίπεδα - Προβάδισμα πωλητών στο ταμπλό

Το ΧΑ «χωνεύει» τα υψηλά επίπεδα - Προβάδισμα πωλητών στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 20/11/19, 11:45

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Λεωφόρο Αθηνών την Τετάρτη, με τους πωλητές να έχουν πάρει το πάνω χέρι.

Η σημερινή εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό επιβεβαιώνει την ανάγκη της αγοράς για αφομοίωση των επιπέδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,67% στις 887,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.221,94 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 910,98 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σχολιάζοντας την τάση της αγοράς την Τετάρτη, επισημαίνουν ότι από τη στιγμή που η αγορά βρέθηκε στα επίπεδα των 890 μονάδων στις 14 Νοεμβρίου, η πορεία της είναι πλάγια.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν σαφώς ότι σήμερα δεν βοηθάει το διεθνές περιβάλλον, παρά το νέο ρεκόρ που σημείωσε χθες ο Nasdaq.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό επικρατούν πτωτικές τάσεις, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών Κίνας-ΗΠΑ, στον απόηχο των χθεσινών απειλών του Τραμπ ότι θα αυξήσει τους δασμούς, εάν το Πεκίνο δεν συμφωνήσει σύντομα.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι επενδυτές και ΧΑ επικεντρώνουν την προσοχή τους στα τραπεζικά αποτελέσματα 9μήνου.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΑΔΜΗΕ και Εθνική ασκούν πιέσεις με το -1,36% και -1,25% που καταγράφουν, με τις Coca Cola, Σαράντη, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Cenergy, ΔΕΗ, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίο, Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Alpha Bank να ακολουθούν με ελεγχόμενες απώλειες.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Titan, Aegean, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε