Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ «κοντράρει» το ΧΑ τους πωλητές

Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ «κοντράρει» το ΧΑ τους πωλητές

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:42 Δημιουργία 20/11/19, 14:40

Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της αυτή την ώρα, θέτοντας υπό έλεγχο τις πιέσεις, που εκδηλώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό και μάλιστα στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων.

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη των συναλλαγών οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι στη Λεωφόρο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 893,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.233,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,29% στις 912,70 μονάδες.

Αυτή την ώρα ο ΓΔ κρατά τα κρίσιμα επίπεδα των 890 μονάδων, παρά τις εντεινόμενες κινήσεις των πωλητών.

Στο οικονομικό «μέτωπο», οι εξελίξεις βοηθούν την αγορά να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα, ανοίγοντας μάλιστα τον δρόμο για την εκταμίευση των των ANFAs και SMPs.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ σημειώνει κέρδη 3,19% και ο ΟΠΑΠ είναι στο +1,12%, ενώ Ελλάκτωρ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Alpha Bank κινούνται με μικρά κέρδη, προσφέροντας όμως και αυτές τις στηρίξεις τους στον γενικό δείκτη. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, Cenergy, Titan, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Aegean, Εθνική, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Πειραιώς, Jumbo και Eurobank.

Αν σου άρεσε κάνε