ΧΑ: Πιέσεις από πωλητές, βαρίδι ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας

ΧΑ: Πιέσεις από πωλητές, βαρίδι ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:49 Δημιουργία 21/11/19, 11:26

Μία από τα ίδια η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών και την Πέμπτη, καθώς στο χρηματιστηριακό ταμπλό εκδηλώνονται νέες πιέσεις, με τους πωλητές να έχουν το προβάδισμα για μία ακόμη συνεδρίαση.

Ο ΓΔ έχει απομακρυνθεί αρκετά από τα κρίσιμα, υψηλά επίπεδα των 890 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,64% στις 884,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,92 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,87% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.198,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,79% στις 877,62 μονάδες.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά «σηκώνει» το βαρύ κλίμα, που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό, στη «σκιά» του «πολέμου» ΗΠΑ-Κίνας, τη στιγμή δε που οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ προκαλούν νέες τριβές στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μιας εμπορικής συμφωνίας ενδεχομένως να καθυστερήσει μέχρι το 2020, καθώς η Κίνα επιδιώκει την κατάργηση των δασμών που υιοθέτησε η αμερικανική πλευρά τους προηγούμενους μήνες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank εξακολουθεί να πιέζεται καταγράφοντας απώλειες 2,32%, με τις Εθνική, Jumbo, Eurobank, Σαράντης, Βιοχαλκο και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Coca Cola.

Στον αντίποδα, ΟΛΠ και Μυτιληναίος προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο, κινούμενες όμως μόλις στο +0,22% και +0,15% αντίστοιχα. Χωρίς μεταβολή οι ΕΧΑΕ, Φουρλής, Λάμδα και Aegean.

Αν σου άρεσε κάνε