Με το «βλέμμα» στο rebalacing το ΧΑ

Με το «βλέμμα» στο rebalacing το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:18 Δημιουργία 26/11/19, 11:16

Με το «βλέμμα» στο rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, η οποία θα λάβει χώρα στο κλείσιμο, κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Στο ταμπλό σήμερα καταγράφονται πτωτικές τάσεις, με αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν μέρος των χθεσινών τους κερδών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 895,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,04 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.245,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,83% στις 902,01 μονάδες.

ΧΑ και επενδυτές περιμένουν τις αλλαγές στους δείκτες MSCI, οι οποίες μπορεί να μην έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, εντούτοις η ανακατάταξη των κεφαλαίων θα επηρεάσει και την ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται πως στον δείκτη MSCI Global συμμετέχουν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil και Τιτάν.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, οι απώλειες σε Λάμδα, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα ξεπερνούν το 1%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικάκινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Coca Cola, Σαράντης, Βιοχαλκο και ΔΕΗ.

Αντιθέτως, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής, Titan και Πειραιώς επιχειρούν ανοδικά, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη που να ξεπερνούν το 1%, με τον ΟΛΠ και τη Cenergy να μην έχουν ακόμη πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε