ΧΑ: Πλησιάζει, αλλά δεν «αγγίζει» τις 900 μονάδες

ΧΑ: Πλησιάζει, αλλά δεν «αγγίζει» τις 900 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:32 Δημιουργία 27/11/19, 14:30

Υποτονικά εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών, στο πλαίσιο και της ευρύτερης εικόνας στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι long δεν εμφανίζονται προς το παρόν αποφασιστικοί για το μεγάλο βήμα, να «πιάσουν» τα κρίσιμα επίπεδα των 900 μονάδων, με τον ΓΔ να κινείται προς τη συγκεκριμένη ζώνη, αλλά να επιμένει να μην την «αγγίζει».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 896,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,16 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.259,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 898,52 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι για την κατάληψη των 900 μονάδων απαιτούνται ισχυρά «καύσιμα», τα οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές μετοχές. Συνεπώς, οι εξελίξεις γύρω από το κρίσιμο ζήτημα των NPLs είναι «καταλύτης».

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, το +2,12% της Coca Cola στηρίζει την αγορά, με τη Λάμδα, τον Ελλάκτωρ και την Alpha Bank να σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Φουρλής, Titan, Jumbo, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Εθνική.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 1% καταγράφουν οι Βιοχαλκο, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή οι Aegean και ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε