Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για τη Λεωφόρο Αθηνών

Κρίσιμη η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για τη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 10:15 Δημιουργία 02/12/19, 10:12

Έχοντας «πιάσει» τα επίπεδα των 900 μονάδων, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εγκαινιάζει σήμερα το νέο μήνα, τον Δεκέμβριο, τον τελευταίο του 2019, που σημαίνει ότι το κλείσιμο των βιβλίων μπαίνει την τελική ευθεία.

Το «βλέμμα» αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται αφενός στην αποστολή του κυπριακού Χρηματιστηρίου, η οποία φιλοξενείται στη Λεωφόρο Αθηνών και αφετέρου σε σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις.

Πέρα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης της Lamda Development για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, την ετήσια ενημέρωση των αναλυτών από τη Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ, την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η επόμενη μέρα για την Creta Farms με την ανακοίνωση του επενδυτή που προκρίνεται για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Προτάσεις έχουν καταθέσει το Impala Invest με τον επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίο και η Lime Capital Partners που ελέγχει τη Δωδώνη.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και το άνοιγμα του βιβλίου για τις προσφορές στο ευρωομόλογο της Ελλάκτωρ για την άντληση έως 600 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε