ΧΑ: Οι πωλητές κάνουν παιχνίδι - «Τριγμοί» στο ταμπλό

ΧΑ: Οι πωλητές κάνουν παιχνίδι - «Τριγμοί» στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 16:02 Δημιουργία 03/12/19, 15:59

Την… «όπισθεν» έχει τραβήξει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, διολισθαίνοντας κάτω και από τις 882 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό καταγράφει το ισχυρό προβάδισμα των πωλητών, ειδικά ενώ έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία για την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Οι πωλητές, λένε χρηματιστηριακοί κύκλοι, επιχειρούν να «προστατευτούν» από ένα πιθανό sell-off λόγω ραγδαίων διεθνών εξελίξεων εντός ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,01% στις 875,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.199,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,59% στις 853,01 μονάδες.

Πάντως, οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν πως ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας και σε επιχειρηματικό επίπεδο, όπου οι εξελίξει θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Πειραιώς σημειώνει απώλειες 4,92%, με τις Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil και Βιοχαλκο να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 3%. Άνω του -2% κινούνται οι Εθνική, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy και ΟΤΕ, ενώ άνω του -1% οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ήπια πτωτικά καταφέρνουν να κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Titan, Coca Cola, Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Λάμδα, με τον Σαράντη να μην έχει πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε