Αδύναμο το ΧΑ μπροστά στις πιέσεις των πωλητών

Αδύναμο το ΧΑ μπροστά στις πιέσεις των πωλητών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:21 Δημιουργία 06/12/19, 14:19

Ανήμπορη να υψώσει «άμυνες» απέναντι στους πωλητές είναι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει αυτή την ώρα διολισθήσει στη ζώνη των 875 μονάδων.

Από την έναρξη των συναλλαγών, στο χρηματιστηριακό ταμπλό καταγράφονται ισχυρές πιέσεις, με τον ΓΔ να εναλλάσσει πρόσημα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,57% στις 873,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.194,60 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,84% στις 854,97 μονάδες.

Η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου μπήκε και ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, με το αριστερό για την αγορά.

Μάλιστα, οι συναλλακτικοί ρυθμοί έχουν υποχωρήσει αισθητά, με το ΧΑ να μετατρέπεται σε καθαρά εσωτερική υπόθεση των ελληνικών χαρτοφυλακίων, τα οποία προχωρούν σταδιακά σε κλείσιμο θέσεων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 3,15%, με τον ΟΠΑΠ και την Alpha Bank να είναι στο -1,45% και -1,09% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Eurobank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Την ίδια ώρα, στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, Cenergy, Motor Oil, Titan, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα, αλλά καμία δεν κινείται με άνοδο που να ξεπερνά το 1%.

Αν σου άρεσε κάνε