ΧΑ: Απώλειες και τζίρος περιπτέρου

ΧΑ: Απώλειες και τζίρος περιπτέρου

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:12 Δημιουργία 09/12/19, 11:11

Απώλειες και τζίρος περιπτέρου, αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 869,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.185,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,62% στις 839,28 μονάδες.

Ο μήνας που διανύουμε, είναι πλούσιος από πλευράς επικαιρότητας, συνεπώς η αγορά έχει στραμμένο το «βλέμμα» σε πολλαπλά «μέτωπα»: από βρετανικές εκλογές, αλλαγή φρουράς στην ΕΚΤ έως Eurogroup και Fed.

Την ίδια ώρα δε, οι εξελίξεις «τρέχουν» και στο εσωτερικό, καθώς αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον τραπεζικό κλάδο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος σημειώνει απώλειες 2,34% ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Aegean και Φουρλής ακολουθούν με πτώση ανώτερη του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Εθνική, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Titan, Coca Cola, Λάμδα και ΟΤΕ κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να μπορεί να κινηθεί με κέρδη πάνω από το 0,5%. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης και η Cenergy.

Αν σου άρεσε κάνε