Αντιδρά η αγορά - «Πακέτα» ανεβάζουν τον τζίρο

Αντιδρά η αγορά - «Πακέτα» ανεβάζουν τον τζίρο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:57 Δημιουργία 11/12/19, 11:54

Ισχυρή ανοδική αντίδραση με αυξημένο τζίρο καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τετάρτη.

Μετά από ένα 4ήμερο πτωτικό σερί, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά είναι στις επάλξεις σήμερα, ενώ παρατηρείται έντονη δραστηριότητα μέσω «πακέτων» στη Λεωφόρο Αθηνών, γι’ αυτό και οι συναλλαγές έχουν ανεβάσει στροφές.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,26% στις 872,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.199,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,13% στις 853,73 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς, όπως αποτυπώνεται στο ταμπλό, είναι ο τραπεζικός κλάδος, καθώς οι χρηματιστηριακοί παράγοντες «διαβάζουν» το νομοσχέδιο «Ηρακλής», το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και στοχεύει στη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δις. ευρώ σε διάστημα 18 μηνών.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον έχουν τραβήξει τα τέσσερα πακέτα, που διακινήθηκαν σε Εθνική, ΟΤΕ, Jumbo και Motor Oil και τα οποία ανέβασαν τον τζίρο της συνεδρίασης κατά 8 εκατ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη 3,50% και 3,28% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Εθνική και Ελλάκτωρ. Τα κέρδη σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ ξεπερνούν το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Titan, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ, με τη Cenergy να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Coca Cola, Σαράντης, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε