Κόντρα στο profit taking το ΧΑ

Κόντρα στο profit taking το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:36 Δημιουργία 12/12/19, 11:33

Κόντρα στο profit taking κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία επιχειρεί να συνεχίσει την ανοδική της αντίδραση την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 886,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,07 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.235,50 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 869,96 μονάδες.

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα να αντιμετώπιζε τις κινήσεις κατοχύρωσης των χθεσινών κερδών, καθώς η αγορά βρίσκεται σε ρυθμούς κλεισίματος του έτους και πολλά χαρτοφυλάκια κινούνται αρκετά επιφυλακτικά.

Τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τη συναλλακτική δραστηριότητα μάλιστα να κινείται σε χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα, αλλά σύμφωνα με τους μέσους όρους των τελευταίων ημερών.

Σε επίπεδο μετοχών, το +3,55% της ΔΕΗ είναι ο ισχυρός πυλώνας του θετικού προσήμου του Γενικού Δείκτη, όπως και το +2,57% του Σαράντη και το +1,49% του Ελλάκτωρ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Eurobank, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Aegean, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ο Titan χάνει 1,08%, με τις Cenergy, Jumbo, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι ΟΤΕ και Βιοχαλκο.

Αν σου άρεσε κάνε