Στο «κόκκινο» πέρασε το ΧΑ

Στο «κόκκινο» πέρασε το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:38 Δημιουργία 16/12/19, 11:36

Στο «κόκκινο» πέρασε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, διολισθαίνοντας κάτω από τις 890 μονάδες.

Στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, το ΧΑ σημείωνε κέρδη, κρατώντας επαφή με το δύσκολο κι απαιτητικό επίπεδο των 900 μονάδων.

Κύριο χαρακτηριστικό στο χρηματιστηριακό ταμπλό όσο οδεύουμε προς το τέλος του τρέχοντος έτους είναι οι αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 888,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.240,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,25% στις 864,21 μονάδες.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα ανοδικό πενθήμερο, το ΧΑ έχει εστιάσει σήμερα αφενός στο business plan της ΔΕΗ, αλλά και στην αύξηση κεφαλαίου της Λάμδα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Εθνική, Alpha Bank, Cenergy, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Eurobank, Jumbo, Σαράντης, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, το +1,80% της Coca Cola παρέχει κάποιες στηρίξεις στην αγορά, ενώ μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΟΛΠ και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή οι Titan, Aegean και Motor Oil.

Αν σου άρεσε κάνε