ΧΑ: Απρόθυμο για τη «δοκιμή» των 900 μονάδων

ΧΑ: Απρόθυμο για τη «δοκιμή» των 900 μονάδων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:47 Δημιουργία 16/12/19, 14:44

«Μάχη» εν μέσω πιέσεων για να παραμείνει κοντά στα επίπεδα των 890 μονάδων δίνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα.

Το πρέσινγκ καταγράφεται στην πλειονότητα των τίτλων στο ταμπλό. Η αγορά αν και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης «κοιτούσε» προς τις 900 μονάδες, εντούτοις στη συνέχεια η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών άλλαξε εντελώς και ο ΓΔ πέρασε αρνητικό έδαφος.

Χρηματιστηριακοί τίτλοι λένε πως η αγορά κινείται εν μέσω αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων, όπως παραδοσιακά καταγράφεται πριν το κλείσιμο του έτους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,63% στις 885,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.234,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,49% στις 862,13 μονάδες.

Όπως σχολιάζουν εγχώριες χρηματιστηριακές πηγές, η σημερινή πτώση είναι καθαρά απόρροια της απουσίας διάθεσης για δοκιμασία των 900 μονάδων.

Άλλωστε, η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από τα θετικά σινιάλα, που εκπέμπουν οι οίκοι για ομόλογα και τράπεζες.

Ειδικότερα, η Societe Generale συστήνει μεγάλες overweight θέσεις στα ελληνικά ομόλογα για το 2020, ενώ η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών.

Επιστρέφοντας ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, με το -3,01% που καταγράφει, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Cenergy, Ελλάκτωρ, Εθνική και Eurobank και άνω του 1% σε Jumbo, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Σαράντης, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Λάμδα, Titan, ΕΧΑΕ και Πειραιώς, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΟΛΠ. Στο +2,3% η Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε