Σε συντονισμό με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ μετά τη διόρθωση της Παρασκευής

Σε συντονισμό με τις διεθνείς αγορές το ΧΑ μετά τη διόρθωση της Παρασκευής

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:40 Δημιουργία 07/01/20, 11:35

Στα επίπεδα άνω των 920 μονάδων άνοιξε η αυλαία στη Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη, με τους επενδυτές να επανέρχονται προσεχτικά στο ταμπλό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και εν μέσω διπλωματικής έντασης στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 924,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,59% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.312,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,02% στις 876,22 μονάδες.

Μετά την ισχυρή διόρθωση της περασμένης Παρασκευής, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να συντονίζεται σήμερα με τη διάθεση των ευρωπαϊκών δεικτών, οι οποίοι ανακάμπτουν παρά τη σοβαρή κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σε τεχνικό επίπεδο, οι 938 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση στην παρούσα φάση, εντούτοις, η κατοχύρωση των 900 μονάδων έχει ανοίξει τον δρόμο για τετραψήφιο νούμερο στον γενικό δείκτη, αν και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατοχυρώσει και ο τραπεζικός τις 889 μονάδες σε κλείσιμο.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Titan.

Στον αντίποδα, Λάμδα και Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται πιέσεις σημειώνοντας απώλειες 1,04% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε