Προσεχτικά... ανοδικά πάνω από τις 920 μονάδες το ΧΑ

Προσεχτικά... ανοδικά πάνω από τις 920 μονάδες το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:49 Δημιουργία 07/01/20, 14:31

Κινήσεις με στόχο τη διατήρηση των 920 μονάδων καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τρίτη, με την αγορά να εξακολουθεί να κινείται ανοδικά αυτή την ώρα, ακολουθώντας τα βήματα των διεθνών δεικτών, παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή και τους φόβους περί κλιμάκωσής της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,50% στις 924,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.311,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 872,07 μονάδες.

Το ΧΑ πέρα από τις εξελίξεις γύρω από την κρίσιμη διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν, έχει το βλέμμα στραμμένο σαφώς στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, με την οποία η Αθήνα εκπέμπει ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Xrimaonline.gr την Τρίτη.

Άλλωστε, η αγορά παρακολουθεί την γενικότερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, καθώς επί τάπητος θα βρεθούν και τα οικονομικά δεδομένα στο οικονομικό «μέτωπο».

Η αγορά περιμένει τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν και από το σημερινό τετ α τετ του κ. Μητσοτάκη με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Τα χαμηλότερα πλεονάσματα, γνωστό αίτημα της Αθήνας, εξάλλου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει άλμα 4,20%, με τις Σαράντης και Aegean να ακολουθούν με +2,80% και +2,31% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΛΠ, Φουρλής, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ υποχωρεί κατά 1,33%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, ΔΕΗ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank. Χωρίς μεταβολή ο Titan.

Αν σου άρεσε κάνε