Σε ανοδικό τέμπο το ΧΑ

Σε ανοδικό τέμπο το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 09/01/20, 11:37

Σε πλήρη εναρμόνιση με τους διεθνείς δείκτες για ακόμη μία συνεδρίαση βρίσκεται την Πέμπτη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο των νέων εξελίξεων γύρω από το γεωπολιτικό «μέτωπο» στη Μέση Ανατολή.

Αναμφίβολα, από τη στιγμή που ο Ντόναλτ Τραμπ έδωσε εντολή για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί και τα «όργανα» στην περιοχή πήραν φωτιά, οι τάσεις τόσο στη Λεωφόρο Αθηνών όσο και στα διεθνή ταμπλό καθορίζονται με βάση τις ενδείξεις κλιμάκωσης ή αποκλιμάκωσης της κρίσης ΗΠΑ-Ιράν.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,23% στις 925,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.309,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,41% στις 859,23 μονάδες.

Σε τεχνικό επίπεδο, πάντως, η χθεσινή διόρθωση άνοιξε τα περιθώρια ανοδικής κίνησης μέχρι την πρώτη αντίσταση των 938 μονάδων, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Εξίσου σημαντικά, λένε οι ίδιοι κύκλοι, είναι και τα περιθώρια για τον τραπεζικό δείκτη μέχρι την αντίσταση των 888 μονάδων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και ΟΠΑΠ σημειώνουν κέρδη 3,73% και 3,66% αντίστοιχα, με τον δεύτερο να έχει δημιουργήσει μια σημαντική δυναμική με το έκτακτο μέρισμα του 1 ευρώ. Άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Eurobank, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Εθνική, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Σαράντης, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Coca Cola, με τις ΟΛΠ, Φουρλή και ΟΤΕ να είναι χωρίς μεταβολή. Aegean και Titan, στον αντίποδα, σημειώνουν απώλειες 0,36% και 0,41% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε