Μεταβλητότητας συνέχεια στο... ΧΑ

Μεταβλητότητας συνέχεια στο... ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 15/01/20, 11:48

Συνεχίζεται η μεταβλητότητα στη Λεωφόρο Αθηνών και την Τετάρτη, αφότου οι αγοραστές δήλωσαν παρόντες στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 923,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.306,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 855,72 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις στο εσωτερικό «μέτωπο», τη στιγμή που ακολουθεί ένα καυτό 15νθήμερο, ειδικά στο πολιτικό πεδίο, με την ανακοίνωση του νέου ΠτΔ και το ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, βέβαια, κοιτάζει και προς τα έξω… και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την κινητικότητα γύρω από τη Λιβύη.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται και ο δημοσιονομικός απολογισμός του 2019, καθώς και οι εκτιμήσεις για την επίπτωση που θα έχουν στα κρατικά ταμεία οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για μειώσεις φόρων και εισφορών.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo και Εθνική, χωρίς καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Eurobank, Coca Cola, Σαράντης και Μυτιληναίος, με τις Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΕΥΔΑΠ να μην έχουν πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε