Εισαγόμενες πιέσεις και profit taking στο ταμπλό

Εισαγόμενες πιέσεις και profit taking στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:48 Δημιουργία 21/01/20, 12:38

Στο «κόκκινο» κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Τρίτη, στο πλαίσιο μίας διορθωτικής τάσης μετά από ένα πενθήμερο ανοδικό σερί, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη και τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί τα βήματα των ευρωπαϊκών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 931,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.329,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,28% στις 876,57 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά δέχεται εισαγόμενες πιέσεις λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Αφενός η υποβάθμιση της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ από τη Moody’s κι αφετέρου η επιδημία του κοροναϊκού στην Κίνα προκαλούν τριγμούς στα διεθνή ταμπλό, τη στιγμή δε που τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η αγορά δεν έχει σημαντικούς αρνητικούς καταλύτες, που μπορούν να την επηρεάσουν και να απειλήσουν τα κεκτημένα του 2020.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί, με την Aegean και τη Eurobank να πρωταγωνιστούν με το -2,12% και -2,06% που σημειώνουν. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Coca Cola και Σαράντης.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Titan, Εθνική, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Φουρλής και ΟΤΕ, ενώ η Motor Oil δεν έχει πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε