Μοιρασμένο σε τρία μέτωπα το βλέμμα του ΧΑ

Μοιρασμένο σε τρία μέτωπα το βλέμμα του ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:39 Δημιουργία 23/01/20, 11:38

Μοιρασμένο σε τρία μέτωπα έχει στραμμένο το βλέμμα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη: στον κοροναϊό στην Κίνα και στον ΠΟΥ που συνεδριάζει για την ραγδαία εξάπλωση του ιού. Δεύτερον, στην αυριανή αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία. Τρίτον, στις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 940,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.348,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 876,51 μονάδες.

Η αγορά επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του κοροναϊού αλλά και για το ότι η ΕΕ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο στην εμπορική λίστα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής για το έτος.

Την ίδια ώρα, το ΧΑ επικεντρώνεται στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Φόρουμ στο Νταβός, όπου η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Βιοχαλκο σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, Φουρλής, Motor Oil, Alpha Bank, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν μικρά κέρδη, τα οποία όμως δεν ξεπερνούν το 0,7%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Titan, Coca Cola, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε