«Κοιτάζει» προς τις 950 μονάδες το ΧΑ

«Κοιτάζει» προς τις 950 μονάδες το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:27 Δημιουργία 24/01/20, 11:24

Σε εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες κινείται την Παρασκευή η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία «κοιτάζει» προς τις 950 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 943,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,81 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.360,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,16% στις 882,52 μονάδες.

Από τη μία οι ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και από την άλλη η νέα μείωση της short θέσης από τα Oceanwood στην Εθνική επιδρούν θετικά στο ΧΑ.

Σημειώνεται ότι το Oceanwood έχει αρχίσει από τις 6 Ιανουαρίου την αλλαγή της στρατηγικής του σχετικά με τις ανοιχτές του θέσεις, καθώς έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στην μετοχή της Εθνικής (στο 0,95% πλέον), αλλά και στη Eurobank (0,75%).

Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία, τη στιγμή που οι επαφές της Αθήνας με τους θεσμούς βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το επίμαχο ζήτημα της μείωσης των στόχων των πλεονασμάτων έχει πέσει στο τραπέζι.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Σαράντης, Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Eurobank, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το -0,60%, ενώ Φουρλής και Aegean είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε