Αδύναμη η αγορά μπροστά στον κοροναϊό παρά τα καλά μαντάτα της Fitch

Αδύναμη η αγορά μπροστά στον κοροναϊό παρά τα καλά μαντάτα της Fitch

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:01 Δημιουργία 27/01/20, 11:57

Σε εναρμόνιση με τους διεθνείς δείκτες κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καταγράφοντας απώλειες.

Οι πιέσεις που ασκεί παγκοσμίως η εξάπλωση του νέου κοροναϊού από την Κίνα έως και την Ευρώπη δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία αδυνατεί εν μέσω παγκόσμιου συναγερμού να πανηγυρίσει για την αναβάθμιση της Fitch, η οποία άνοιξε το δρόμο για την πρώτη έκδοση ομολόγου για το 2020.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 940,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 0,91% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.344,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1% στις 876,70 μονάδες.

Παράλληλα, στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1,61% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,69%, καθώς κρούσματα του κοροναϊού έχουν κάνουν την εμφάνισή τους σε ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστραλία και Καναδά.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών στο ταμπλό, η ΕΥΔΑΠ, η Aegean και η Jumbo σημειώνουν απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι Βιοχαλκο, Titan, Eurobank, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΟΤΕ, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ και Motor Oil. Ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,66%.

Αν σου άρεσε κάνε