Αναζητεί την... ισορροπία το ΧΑ

Αναζητεί την... ισορροπία το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:44 Δημιουργία 28/01/20, 11:41

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή στο 15ετές ομόλογο, αλλά παράλληλα να παρακολουθεί και τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό σε διεθνές επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 934,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.328,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 863,66 μονάδες.

Το πρωί άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο, με τον ΟΔΔΗΧ να προχωρεί στην πρώτη έξοδο στις αγορές για το 2020.

Σημειώνεται ότι χθες δόθηκε σχετικό mandate σε BNP Paribas, Barclays, BofA, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan για την αναδοχή της έκδοσης που ωριμάζει το 2035.

Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι η απόδοση ενός 15ετούς ομολόγου στις σημερινές συνθήκες θα μπορούσε να κυμανθεί πέριξ ή και οριακά κάτω από το 2%.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η έκδοση έχει φόντο την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch.Νευρικότητα και ήπιες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Στο μεταξύ, επενδυτές και αγορές στρέφουν το βλέμμα και στην παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα στο Ελληνογαλλικό Φόρουμ που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με θέμα "Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται".

Ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, όπου παραστεί σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσουν οι Γάλλοι γερουσιαστές και αύριο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οργανισμών, όπως είναι η Societe Generale, η BNP-Paribas και η Lazard.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, το -2,11% της Jumbo αλλά και το -1,13% της Aegean επιδρούν αρνητικά στην αγορά, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Eurobank, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,12%, με τις Λάμδα, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Φουρλής, ΟΠΑΠ, Titan και Motor Oil να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή η ΓΕΚ Τέρνα.

Αν σου άρεσε κάνε