Νευρικότητας συνέχεια... στο ΧΑ

Νευρικότητας συνέχεια... στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:51 Δημιουργία 29/01/20, 11:49

Ίδια νευρική τάση καταγράφεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό και την Τετάρτη, με την αγορά να παραμένει πάντως σε επαφή με τις 940 μονάδες, εν μέσω εισαγόμενων πιέσεων λόγω της έξαρσης και της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 935,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.330,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 860,75 μονάδες.

Μία μέρα μετά την επιτυχή έκδοση του 15ετούς ομολόγου, αγορά και επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις επαφές του πρωθυπουργού στο Παρίσι, όπου η ατζέντα είναι επικεντρωμένη στα εθνικά ζητήματα, αλλά και στο θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων, με τον Γάλλο πρόεδρο να στηρίζει το ελληνικό αίτημα, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Eurogroup του ερχόμενου Μαρτίου.

Πάντως όπως επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές, η αγορά θα παραμείνει εστιασμένη στον τραπεζικό κλάδο, δεδομένου του ότι οι εκθέσεις των ξένων οίκων αφήνουν πολλά ερωτήματα για τις προοπτικές του.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 1,07%, με τις Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Σαράντης, Πειραιώς, Λάμδα, Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ, Φουρλής και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με ήπια άνοδο.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕ, Aegean, Jumbo, Titan, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 0,6%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΛΠ.

Αν σου άρεσε κάνε