Προσεχτικές κινήσεις στο ταμπλό

Προσεχτικές κινήσεις στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:47 Δημιουργία 06/02/20, 11:40

Προσεχτικά ανοδικά κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στις συναλλαγές της Πέμπτης, καθώς δεν εκδηλώνεται η απαραίτητη αγοραστική διάθεση, ώστε να διασπαστούν τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 924,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,44% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.312,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,65% στις 839,39 μονάδες.

Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην έκδοση ομολογιακού Tier 2 από την Alpha Bank, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 5% με 5,25% και πολύ χαμηλότερα από το επιτόκιο στις αντίστοιχες εκδόσεις της Εθνικής και της Πειραιώς το καλοκαίρι του 2019.

Την ίδια στιγμή, το ΧΑ κοιτάζει αφενός στην επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι στην Αθήνα κι αφετέρου στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του Eurogroupworking Group, με το Οικονομικό επιτελείο να αναζητεί συμμάχους στις διεκδικήσεις της για τα πλεονάσματα. Αυτό που επιδιώκεται είναι συμμαχίες, ώστε σταδιακά να ανοίξει ο δρόμος υλοποίησης των ελληνικών επιδιώξεών.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Alpha Bank και Μυτιληναίος οδηγούν την άνοδο, με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Εθνική, Motor Oil, Aegean, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Coca Cola.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Φουρλής, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που να ξεπερνούν το 0,5%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Titan, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Αν σου άρεσε κάνε