Αντιδρά το ΧΑ με «οδηγό» τις τράπεζες

Αντιδρά το ΧΑ με «οδηγό» τις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 11/02/20, 11:37

Ανακάμπτει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, ύστερα από ένα διήμερο απωλειών κι ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών δεικτών.

Βέβαια, στήριξη στο ΧΑ παρέχει και σήμερα η αγορά ομολόγων, όπου οι αποδόσεις παραμένουν εντυπωσιακές.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,73% στις 909,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.277,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,15% στις 815,66 μονάδες.

Αν και χθες οι 900 μονάδες τέθηκαν υπό δοκιμασία, εντούτοις σήμερα η αγορά επιχειρεί να κινηθεί σε απόσταση ασφαλείας από το επίπεδο αυτό, με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές, στον απόηχο της έκθεσης της JP Morgan, η οποία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κλάδο, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις Alpha Bank και Πειραιώς.

Στην αγορά των ομολόγων τώρα, το 10ετές ελληνικό ομόλογο φλερτάρει πλέον ανοιχτά με το 1%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank και η Πειραιώς σημειώνουν κέρδη της τάξεως του 2,7%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Eurobank, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Titan, Aegean, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Στον αντίποδα, μόνο οι ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη στον FTSE 25, κινούμενες με απώλειες 0,61% και 0,27% αντίστοιχα, ενώ ο Φουρλής είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε