Ενέργεια και κατασκευές οι «σύμμαχοι» του ΧΑ

Ενέργεια και κατασκευές οι «σύμμαχοι» του ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 12/02/20, 11:46

Να κρατήσει τη χθεσινή ανοδική αντίδραση επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αρωγό σήμερα τον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 921,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.307,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 833,23 μονάδες.

Πάντως, οι τράπεζες κεντρίζουν και σήμερα το ενδιαφέρον αγοράς και επενδυτών, καθώς μόλις μία εβδομάδα μετά την επιτυχή έκδοση της Alpha Bank, σήμερα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier II της Πειραιώς, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Πειραιώς ηγούνται της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, Coca Cola, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Φουρλής, Εθνική, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Titan και Motor Oil.

Στον αντίποδα, τέσσερις τίτλοι του FTSE 25 κινούνται με αρνητικά πρόσημα, οι Aegean, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 0,7%.

Αν σου άρεσε κάνε