Πιο... «γενναιόδωρη» αναβάθμιση περίμενε η αγορά

Πιο... «γενναιόδωρη» αναβάθμιση περίμενε η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:37 Δημιουργία 13/02/20, 14:11

Πιο… «γενναιόδωρη» αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περίμενε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι παρά την ανοδική αναθεώρηση της Κομισιόν, εντούτοις το ΧΑ δεν έχει αλλάξει πρόσημο, με τον ΓΔ να συνεχίζει να πιέζεται από τις τραπεζικές απώλειες.

Το μοναδικό «αντίβαρο» στο ταμπλό είναι η μετοχή της Coca-Cola, η οποία καταγράφει σημαντικά κέρδη μετά την ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,57% στις 912,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,58 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,2 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.299,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,03% στις 822,91 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση του τζίρου την Πέμπτη συνδέεται με έξι πακέτα που διακινήθηκαν στη μετοχή της Μοτοδυναμικής, σε τιμή μάλιστα πολύ χαμηλότερη της τρέχουσας.

Ειδικότερα, διακινήθηκαν 1,65 εκατ. τεμάχια στα 1,38 ευρώ (η τρέχουσα είναι στα 1,60 ευρώ), αξίας 2,277 εκατ. ευρώ, τα οποία.

Στο «μέτωπο» των χειμερινών εκτιμήσεων της ΕΕ, γίνεται λόγος για ανάπτυξη 2,4%, αναθεωρημένη από 2,3% στις 7 Νοεμβρίου, αλλά κάτω από τον πήχη του ΥΠΟΙΚ, που είναι τοποθετημένος στο 2,8%.

Πάντως, το αρνητικό κλίμα σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών ενισχύεται από τις απώλειες στις διεθνείς αγορές λόγω της αλματώδους αύξησης νεκρών και θυμάτων του κοροναϊού, που θερίζει στην Κίνα.

Επιστρέφοντας τώρα στο ταμπλό, Σαράντης και Ελλάκτωρ σημειώνουν απώλειες 3,77% και 3,30% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Εθνική, Πειραιώς, Φουρλής, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ και Alpha Bank. Άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 2,50%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, Aegean, ΟΤΕ και Λάμδα, με τον ΟΛΠ να μην έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε