ΧΑ: Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι

ΧΑ: Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:00 Δημιουργία 18/02/20, 11:38
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να υποχωρεί κάτω από τη ζώνη των 920 μονάδων, τη στιγμή που τραπεζικές πιέσεις καταγράφονται στο ταμπλό.

Άλλωστε, ο τραπεζικός δείκτης δεν λέει να ξεκολλήσει από τα επίπεδα των 800 μονάδων από τα τέλη Ιανουαρίου, με την αγορά να ζητεί περαιτέρω διευκρινίσεις για το σχέδιο «Ηρακλής» όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια. Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί κύκλοι, οι εξελίξεις γύρω από τον κλάδο αποτελούν «κλειδί» για δυναμική ανάκαμψη του ΧΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,58% στις 914,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.299,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,49% στις 811,36 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο «μέτωπο» των τραπεζών, αξίζει να σημειωθεί ότι fund Oceanwood έχει μειώσει σημαντικά τις short θέσεις του σε Εθνική και Eurobank.

Σε τεχνική βάση τώρα, αφότου χθες ο ΓΔ δεν μπόρεσε να φτάσει - αν και προσέγγισε - την κρίσιμη αντίσταση των 927 μονάδων, οι 916 μονάδες ήταν η κοντινή στήριξη και οι 907 η κύρια.

Σε επίπεδο μετοχών, οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα.

Αντίθετα, ο Φουρλής ενισχύεται κατά 1,22%, ενώ Titan και ΕΧΑΕ κινούνται με πολύ μικρά κέρδη της τάξεως του 0,33% και 0,11% αντίστοιχα. Χωρίς μεταβολή ο ΟΤΕ και η Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε