Οι πωλητές οδηγούν χαμηλότερα το ΧΑ

Οι πωλητές οδηγούν χαμηλότερα το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:41 Δημιουργία 21/02/20, 11:34

Κάτω από τα επίπεδα των 910 μονάδων οδηγούν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά οι πωλητές, οι οποίες κρατούν το προβάδισμα τις τελευταίες ημέρες στο ταμπλό.

Το ΧΑ δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τη δυναμική του, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια.

Μάλιστα, σήμερα, Παρασκευή αναμένεται και η λήξη των παραγώγων επί δεικτών για το μήνα Φεβρουάριο, που σημαίνει πως οι επενδυτές έχουν εκεί στραμμένο το βλέμμα, ενώ οι διεθνείς αγορές δεν βοηθούν το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών, καθώς διατηρούνται στο «κόκκινο», όσο αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,45% στις 909,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.276,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,66% στις 792,90 μονάδες.

Είναι σαφές ότι η αγορά τηρεί στάση αναμονής στο σύνολό της, επιλέγοντας να προχωρήσει μόνο σε διορθώσεις τίτλων. Μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί δύο φορές η καθοδική διάσπαση των 900 μονάδων, εντούτοις οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι, συγκρατώντας τις ούτως ή άλλως επιφυλακτικές κινήσεις των αγοραστών.

Σε επίπεδο μετοχών, μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση, η ΓΕΚ Τέρνα, η Τέρνα Ενεργειακή και ο Σαράντης σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, όπως και η Πειραιώς και ο ΑΔΜΗΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, Φουρλής, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Λάμδα, Alpha Bank και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Motor Oil και Titan, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη που να ξεπερνούν το 1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΤΕ και η Aegean.

Αν σου άρεσε κάνε