Γύρισε στο «κόκκινο» το ΧΑ

Γύρισε στο «κόκκινο» το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:35 Δημιουργία 05/03/20, 11:25

Το δυναμικό comeback των πωλητών στη Λεωφόρο Αθηνών ωθεί την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο «κόκκινο» την Πέμπτη.

Το ΧΑ μετά από τις νευρικές τάσεις του πρώτου ημιώρου, κινείται σε πτωτική τροχιά, με ισχυρές πιέσεις να εκδηλώνονται στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,05% στις 762,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.931,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,80% στις 616,52 μονάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η επιφυλακτικότητα, που παρατηρείται από χαρτοφυλάκια, τα οποία επιχειρούν να τοποθετηθούν στρατηγικά στο ταμπλό.

Σαφώς, η επιδημία του κοροναϊού και οι επιπτώσεις της για την ελληνική οικονομία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επενδυτών. Σε σημερινές δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η ναυτιλία και ο τουρισμός φαίνεται να δέχονται πλήγμα, ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε πως είναι νωρίς ακόμη να προσδιοριστούν σε ποσοστά οι συνέπειες.

Καθώς λοιπόν οι επιπτώσεις δεν μπορούν ακόμη να ποσοτικοποιηθούν, η αβεβαιότητα «τσακίζει» τους traders.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 3,10%, με τις Titan, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 2%. Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια αρνητικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Πειραιώς, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Λάμδα, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Φουρλής, με τον ΟΤΕ να μην έχει πρόσημο. ΟΠΑΠ και Σαράντης κινούνται θετικά, καθώς σημειώνουν άνοδο 0,78% και 0,81% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε