ΧΑ: Ανοδικό ξέσπασμα μετά το κραχ

ΧΑ: Ανοδικό ξέσπασμα μετά το κραχ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:30 Δημιουργία 10/03/20, 11:10
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Ανοδικό ξέσπασμα καταγράφεται στη Λεωφόρο Αθηνών την Τρίτη, ύστερα από το χθεσινό κραχ, που στοίχισε σημαντικά στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑ.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ανακάμπτει σήμερα, «γράφοντας» σημαντικά κέρδη, τη στιγμή που και στα διεθνή ταμπλό επικρατεί κερδοφορία, με την Ευρώπη να παίρνει τη σκυτάλη από την Ασία, την ώρα που και οι τιμές πετρελαίου έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη άνω του 6% στις 629,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 4,89% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.606,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 11,06% στις 466,75 μονάδες.

Αν και ΥΠΟΙΚ και κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινώσει μέτρα αντίδοτο κόντρα στον κοροναϊό, εντούτοις η συνεχής εξάπλωσή του στη χώρα μας, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, δημιουργεί ένταση και φόβο, με τους οίκους αξιολόγησης καθώς και τους επενδυτικούς να προειδοποιούν για έναν ακόμη γύρο παγκόσμιας ύφεσης.

Μάλιστα, αναλυτές σημειώνουν ότι ο κίνδυνος οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όσο και εκείνες των ιδιωτικοποιήσεων να επιβραδυνθούν είναι ορατός.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η αγορά θα εξακολουθήσει να ακολουθεί ρυθμούς ρόλερ κόστερ, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε πανικό.

Αν σου άρεσε κάνε