Η παρέμβαση Λαγκράντ δίνει ώθηση στο ΧΑ

Η παρέμβαση Λαγκράντ δίνει ώθηση στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:37 Δημιουργία 11/03/20, 11:24

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης από το κραχ της περασμένης Δευτέρας, στον απόηχο των πληροφοριών περί μεγάλης παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 12 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,60% στις 638,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.622,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,36% στις 481,54 μονάδες.

Αναφορικά με την παρέμβαση, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση, τόσο από την κεντρική τράπεζα όσο και από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να μη βιώσει η Ευρώπη μια νέα κρίση, όπως εκείνη του 2008, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Η παρέμβαση αυτή στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ εκλαμβάνεται από τις αγορές τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας ως μήνυμα για μεγάλη παρέμβαση της ΕΚΤ προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 5,47%, με τον Titan και τη ΔΕΗ να κερδίζουν 4,76% και 4,55% αντίστοιχα. Άνω του 3% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank, Μυτιληναίο και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 2% σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ.

Η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Βιοχαλκο και Τέρνα Ενεργειακή ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Φουρλής και Jumbo. Aegean και ΟΛΠ δεν έχουν πρόσημο, με τις Λάμδα και Coca Cola να σημειώνουν μικρές απώλειες. Ο Σαράντης υποχωρεί κατά 2,67%.

Αν σου άρεσε κάνε