Με μεγάλη πτώση το καθυστερημένο άνοιγμα του ΧΑ

Με μεγάλη πτώση το καθυστερημένο άνοιγμα του ΧΑ

Ποδαρικό στην εβδομάδα με μεγάλες απώλειες σημειώνεται τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνεδρίαση να ξεκινάει με πολύωρη καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα διαπραγμάτευσης των τιμών των μετοχών.

Σημειώνεται πως στο αρνητικό κλίμα συντελούν οι φόβοι για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τον κοροναϊό, καθώς και οι απώλειες που καταγράφονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο.

Στις 15:25 ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 4,61% στις 528 μονάδες και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5.21 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,27%.

Απώλειες καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-7,29%), της Motor Oil (-6,66%), της Τέρνα Ενεργειακή (-6,55%), της Aegean Airlines (-6,49%) και της Εθνικής (-5,94%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών(-6,66%) και των Τροφίμων (-5,53%).

Ανοδικά κινούνται μετοχές, πτωτικά και παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Q&R +8,29% και Έλτον Χημικά +7,44%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -11,20% και MLS -10,71%.

Αν σου άρεσε κάνε