Πτώση δίχως τέλος στο ΧΑ

Πτώση δίχως τέλος στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:21 Δημιουργία 30/03/20, 11:17

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στην έναρξη της εβδομάδας.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα... για τη Λεωφόρο Αθηνών, όπου η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί τα χνάρια των ευρωπαϊκών δεικτών για ακόμη μία συνεδρίαση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,34% στις 543,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.304,73 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,85% στις 329,72 μονάδες.

Προτελευταία συνεδρίαση του μήνα σήμερα, με το ΧΑ να μετράει απώλειες κοντά στο 24%, όταν ο Φεβρουάριος έκλεισε με απώλειες 20,9%.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η μεταβλητότητα και η εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία θα αποτελέσουν τα κύρια χαρακτηριστικά στο ταμπλό και τον Απρίλιο, ο οποίος θεωρείται καθοριστικός μήνας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της, λόγω κορονοϊού, υποχωρεί κατά 5,70%, με τις ΟΛΠ, Λάμδα, Coca Cola και Eurobank να ακολουθούν με πτώση άνω του 3% και τις ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Titan, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο και ΕΧΑΕ με απώλειες άνω του 2%.

Η πτώση σε Σαράντη, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνά το 1%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Εθνική να κινούνται με ελεγχόμενες απώλειες. Στον αντίποδα, ο Φουρλής είναι στο +2,31%, οι Jumbo και ο ΟΤΕ κερδίζουν κατά 1,49% και 1,61% αντίστοιχα, ενώ η ΔΕΗ δεν έχει μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε