Προσπαθεί για την επάνοδο το ΧΑ

Προσπαθεί για την επάνοδο το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:55 Δημιουργία 30/03/20, 12:49

Με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά επιχειρεί να επιστρέψει στο «πράσινο», μετά από ένα έντονο πτωτικό ξεκίνημα.

Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης έχει επανέλθει πάνω από τις 550 μονάδες, στον απόηχο της νέας διευρυμένης δέσμης μέτρων στήριξης της οικονομίας, την οποία ανακοίνωσαν νωρίτερα οι κκ. Σταϊκούρας, Γεωργιάδης και Βρούτσης.

Το πακέτο των 6,8 δισ. ευρώ για την στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων ωθεί σε θετικό έδαφος το ΧΑ, κόντρα στις εισαγόμενες πιέσεις, καθώς στα διεθνή ταμπλό επικρατούν έντονες πτωτικές τάσεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,13% στις 551,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.325,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,87% στις 345,59 μονάδες.

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα είναι η προτελευταία συνεδρίαση του μήνα σήμερα, με το ΧΑ να μετράει απώλειες κοντά στο 24%, όταν ο Φεβρουάριος έκλεισε με απώλειες 20,9%.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Βιοχάλκο, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της, λόγω κορονοϊού, υποχωρεί κατά 3,51%, με τον ΟΛΠ, την Coca Cola και τη Λάμδα να σημειώνουν απώλειες άνω του 2% και τις ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίο και Τέρνα Ενεργειακή με πτώση άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, ΕΧΑΕ, Titan, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, η Εθνική και η Πειραιώς ηγούνται της αντίδρασης με κέρδη 4,64% και 4,26% αντίστοιχα, με τις Jumbo και ΟΤΕ να είναι στο +2,56% και +2,51% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Φουρλή, Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Titan και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε