Ανακτά το χαμένο έδαφος το ΧΑ

Ανακτά το χαμένο έδαφος το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:23 Δημιουργία 02/04/20, 11:18

Να ανακτήσει το χαμένο έδαφος επιχειρεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, κόντρα στη νευρικότητα που καταγράφεται στα διεθνή ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,68% στις 545,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,93% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.325,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,50% στις 333,35 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της πανδημίας του κοροναϊού, προσπαθώντας να αξιολογήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις, καθώς τα περιοριστικά μέτρα εκτείνονται και τα εθνικά σύνορα κλείνουν.

Αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι εάν η ελληνική οικονομία, έχει τη δυνατότητα να βγει χωρίς μεγάλες αδυναμίες από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως στις 7 Απριλίου, όταν και θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εκτός από το διφορούμενο ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου, θα εξεταστούν και άλλες λύσεις προκειμένου να στηριχθεί η ευρωπαϊκή οικονομία, και κατ’ επέκταση και η ελληνική.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, Alpha Bank σημειώνει κέρδη 4,35%, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Jumbo και Eurobank να ακολουθούν καταγράφοντας άνοδο που ξεπερνά το 3%. Άνω του +2% κινούνται οι Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Εθνική, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ.

Η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Aegean και Λάμδα. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ, ενώ Φουρλής και Titan χάνουν 1,01% και 1,18% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε