Τραπεζικά κέρδη στο ΧΑ

Τραπεζικά κέρδη στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 09/04/20, 11:24

Κέρδη καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Πέμπτη, με την εγχώρια αγορά να εξακολουθεί να βρίσκει στηρίξεις στον τραπεζικό κλάδο, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, σήμερα το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 2,76% στις 625,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 3,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.527,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 4,45% στις 381,87 μονάδες.

Μετά από το άκαρπο Eurogroup της Τρίτης, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν σήμερα για την αναζήτηση ενός πακέτου, αποδεκτού από όλους, που θα στηρίξει τις οικονομίες της Ευρωζώνης. Και μπορεί οι διαφορές να είναι ακόμη μεγάλες μεταξύ του Βορρά και του Νότου, εντούτοις οι προσδοκίες έχουν καλλιεργηθεί, δεδομένης και της προειδοποίησης της ΕΚΤ ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ευρώπης είναι τεράστιες και με κάποιον τρόπο πρέπει να καλυφθούν.

δαπανών και όχι για μεγαλύτερης χρονικά διάρκειας στήριξη που θα πρέπει, αναφέρει, να έχει κάποιες αιρεσιμότητες.

Πάντως, τεχνικά, το ΧΑ δείχνει να επιβεβαιώνει το αισιόδοξο σενάριο που θέλει τον Γενικό Δείκτη να εκτονώνει την κίνηση του στις 650 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Εθνική σημειώνει άλμα 5,92%, με τον Φουρλή να είναι στο +6,13% και τη Βιοχάλκο στο +5,18%. Άνω του 4% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Aegean, Πειραιώς και Coca Cola, ενώ άνω του 3% οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα και Motor Oil.

Η άνοδος σε ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια ξεπερνά το 2%, ενώ εκείνη των ΟΠΑΠ, Σαράντη και Titan το 1%. Στο +0,63% η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ η Jumbo χάνει 0,74%.

Αν σου άρεσε κάνε