Περιμένει αποφάσεις από την ΕΚΤ το ΧΑ

Περιμένει αποφάσεις από την ΕΚΤ το ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:33 Δημιουργία 30/04/20, 11:22

Με το «βλέμμα» στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναμένοντας... αποφάσεις για τη λήψη μέτρων - ανάσα στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη Λεωφόρο Αθηνών εκδηλώνεται σήμερα έντονη νευρικότητα λόγω και πάλι του profit taking.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 638,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.550,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,96% στις 355,03 μονάδες.

Τελευταία μέρα του μήνα σήμερα και τα χαρτοφυλάκια δείχνουν διαθέσεις κατοχύρωσης μέρους των κερδών ύψους 15%, που σημειώνει η αγορά από την έναρξη του Απριλίου. Το ΧΑ επικεντρώνει την προσοχή του τώρα στην επιστροφή στη νέα κανονικότητα, η οποία θα ξεκινήσει σε μόλις λίγες μέρες με την άρση του lockdown.

Παράλληλα, η αγορά περιμένει τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μαζί με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της, οι οποίες θα δώσουν μία πρώτη γεύση για την ετοιμότητα των νομισματικών αρχών.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Βιοχάλκο δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις αφού είναι στο -2%, ενώ Λάμδα, ΟΤΕ, Πειραιώς, Εθνική, ΕΧΑΕ και Jumbo ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΛΠ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Coca Cola, ενώ ο Σαράντης είναι στο +1,14% και η Aegean στο +1,02%. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής, ο Titan και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε