Σημαντικά κέρδη στο ταμπλό με τις τράπεζες στο «τιμόνι»

Σημαντικά κέρδη στο ταμπλό με τις τράπεζες στο «τιμόνι»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:21 Δημιουργία 15/05/20, 11:19

Σημαντικά κέρδη «γράφει» η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επιχειρώντας να επαναπροσεγγίσει το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Κινητήριος δύναμη αποτελούν σήμερα τα τραπεζικά «χαρτάκια», με τον κλάδο να σημειώνει ανάκαμψη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,28% στις 595,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.422,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,60% στις 277,67 μονάδες.

Ύστερα από ένα διήμερο πτωτικό σερί με τις τραπεζικές απώλειες να πρωταγωνιστούν λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI, το ΧΑ επανέρχεται στο πράσινο την Παρασκευή.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου, συνεπώς, έως τότε η νευρικότητα στο ταμπλό αναμένεται να συνεχιστεί.

Οι εκροές που έχουν υλοποιηθεί, και θα υλοποιηθούν στις δύο εβδομάδες που έπονται θα είναι σημαντικές, εντούτοις μέρος αυτών θα αντισταθμιστεί από ενδεχόμενες εισροές, καθώς οι επίμαχες μετοχές εντάχθηκαν στον Small Cap του MSCI.

Στο μεταξύ, σήμερα έχουμε τη λήξη των παραγώγων, η οποία δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές, αλλά ήδη η συναλλακτική δραστηριότητα είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Εθνική, Alpha Bank, Aegean και Eurobank ηγούνται της ανόδου με κέρδη άνω του 3%, ενώ άνω του 2% είναι εκείνα των Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΔΕΗ και Λάμδα. Η άνοδος σε ΟΛΠ, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Σαράντη, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, με τον Titan να σημειώνει απώλειες 0,18% και η Jumbo να υποχωρεί κατά 0,54%.

Αν σου άρεσε κάνε