Προβληματισμένη η αγορά για το Ταμείο Μέρκελ-Μακρόν

Προβληματισμένη η αγορά για το Ταμείο Μέρκελ-Μακρόν

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:38 Δημιουργία 19/05/20, 11:36

Προσωρινή ήταν η κερδοφορία στο χρηματιστηριακό ταμπλό στο ξεκίνημα των συναλλαγών της Τρίτης, με την αγορά να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος πολύ γρήγορα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,30% στις 607,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.458,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 288,89 μονάδες.

Τη στιγμή που οι διεθνείς δείκτες και τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας – μεταξύ άλλων και τα ελληνικά – καταγράφουν ράλι, το ΧΑ διαφοροποιείται, στον απόηχο της… διευκρίνισης του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 500 δισ. Ευρώ, που αποφάσισαν, Μέρκελ-Μακρόν, πιθανόν να μην είναι έτοιμο πριν το 2021.

Οι επενδυτές προβληματίζονται, αν και την ίδια ώρα υποστηρικτικά λειτουργεί η άρση των περιορισμών σε όλο τον κόσμο αλλά και η θετική εξέλιξη του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας Moderna.

Η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα των 600 μονάδων συνεχίζεται, με την αγορά να δυσκολεύεται να επανέλθει στο επόμενο δύσκολο επίπεδο των 650 μονάδων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, μετά τη χθεσινή αδυναμία της, ενισχύεται σήμερα κατά 2,34%, με την Motor Oil και την Eurobank να σημειώνουν κέρδη 1,83% και 1% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 6,13%, με τις ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Titan, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή οι ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε