Παρόντες οι πωλητές στις τράπεζες

Παρόντες οι πωλητές στις τράπεζες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:46 Δημιουργία 20/05/20, 11:42

Τραπεζικές πιέσεις εκδηλώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις 600 μονάδες να δοκιμάζονται εκ νέου.

Οι πωλητές δηλώνουν αισθητή παρουσία στον κλάδο, ο οποίος προσεγγίζει για ακόμη μία φορά τα ιστορικά χαμηλά του.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,14% στις 600,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,38% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.431,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,97% στις 269,46 μονάδες.

Οι «κλυδωνισμοί» στις τράπεζες ήταν αναμενόμενοι ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, τη στιγμή που από 1η Ιουνίου οι μετοχές των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών θα είναι πλέον αποκλεισμένες.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η αγορά αφενός «διαβάζει» τα ευρωπαϊκά μηνύματα γύρω από την κοινή πρόταση Γαλλίας- για το Ταμείο Ανασυγκρότησης κι αφετέρου έχει το βλέμμα στραμμένο στο σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για το σχέδιο στήριξης του τουρισμού, με τη σεζόν να ανοίγει στις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, το ΧΑ περιμένει την έκθεση των θεσμών για την 6η αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, με την οποία θα δίνεται το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 640 εκατ. Ευρώ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει απώλειες 2,62%, με τις Alpha Bank, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Εθνική να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Aegean και ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κατά 2,39%, με τη ΔΕΗ και τη Λάμδα να είναι στο +1,21% και +1% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής και ΑΔΜΗΕ. Χωρίς μεταβολή οι Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αν σου άρεσε κάνε