Νέο εισαγόμενο πρέσινγκ στο ΧΑ

Νέο εισαγόμενο πρέσινγκ στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:41 Δημιουργία 22/05/20, 11:22

Εισαγόμενες πιέσεις εκδηλώνονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό και την Παρασκευή, με την αγορά να επιχειρεί την επαναπροσέγγιση των 600 μονάδων, τη στιγμή που και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται στο «κόκκινο».

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,92% στις 602,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.437,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,25% στις 266,35 μονάδες.

Το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από το «βαρύ» κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, στη σκιά του «πολέμου» ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και των ανησυχιών για νέο κοινωνικό ξέσπασμα μετά την παρέμβαση του Πεκίνου για τον αυστηρότερο έλεγχο του Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγορές καταγράφουν «βουτιά» 2%.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Σε τεχνική βάση τώρα, τα ενδιάμεσα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 605 και 590 μονάδες. Αντίστοιχα οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 614 και 630 μονάδες. Όμως μόνο κίνηση άνω των 645 μονάδων μπορεί να αλλάξει μεσοπρόθεσμα την αρνητική τεχνική εικόνα.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,25%, με τις Motor Oil, Coca Cola, Φουρλής, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Εθνική και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Titan, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Alpha Bank, Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Eurobank, Aegean και Jumbo, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τον ΟΛΠ να μην έχουν μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε