Δυναμικό comeback κάνουν οι profit takers

Δυναμικό comeback κάνουν οι profit takers

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:29 Δημιουργία 26/05/20, 11:27

Νευρικές κινήσεις καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους profit takers να ανακόπτουν το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα, τη στιγμή που στην Ευρώπη επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για τα νέα δεδομένα, που έρχονται στο φως σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 625,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.496,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,64% στις 297,90 μονάδες.

Ύστερα από τα χθεσινά, ισχυρά κέρδη, με την αγορά να ξεπερνά τις 620 μονάδες, σήμερα οι profit takers κάνουν δυναμικό comeback, με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στις αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό κλάδο από την 1η Ιουνίου.

Σε τεχνική βάση, πλέον μπροστά του ο ΓΔ έχει το επίπεδο των 630 μονάδων, όμως σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, μόνο μια κίνηση άνω των 645 μονάδων μπορεί να αλλάξει μεσοπρόθεσμα την αρνητική τεχνική εικόνα.

Σε επίπεδο μετοχών, Eurobank και Εθνική δίνουν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά, με το +3,47% και +2,88% που καταγράφουν, όπως και η Πειραιώς η οποία ενισχύεται κατά 2,71%, κόντρα στη νέα αύξηση της short θέσης του Oceanwood στο 0,60%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Aegean, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και Σαράντης, με τον ΟΤΕ να είναι χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπιες πιέσεις καταγράφονται στη ΔΕΗ, στον Titan και Στην ΕΥΔΑΠ, με τις Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν πτώση άνω του 1%. Η Λάμδα υποχωρεί κατά 2,90%.

Αν σου άρεσε κάνε