«Χάθηκαν» τα κέρδη, στο «τιμόνι» ξανά οι profit takers

«Χάθηκαν» τα κέρδη, στο «τιμόνι» ξανά οι profit takers

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:17 Δημιουργία 28/05/20, 14:15

«Έχασε» τα αρχικά κέρδη άνω του 1% η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αυτή την ώρα κινείται στο «κόκκινο», καθώς οι profit takers είναι στο «τιμόνι» της Λεωφόρου Αθηνών.

Μετά από ένα 4ήμερο ανοδικό σερί, σήμερα καταγράφονται κινήσεις ενθυλάκωσης κερδών στο ταμπλό.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,26% στις 658,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.586,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,91% στις 356,09 μονάδες.

Η μεταβλητότητα των ημερών είναι αναμενόμενη, καθώς κορυφώνεται αύριο το rebalancing από τα passive index funds που συνδέονται με τους δείκτες του MSCI. Όπως είναι γνωστό, από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Titan μεταφέρονται στον small cap του οίκου και αφήνουν τον standard χωρίς ελληνικό τραπεζικό εκπρόσωπο.

Επίσης, από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα η αγορά θα παραμείνει εστιασμένη στον τραπεζικό κλάδο, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Ελλάκτωρ, Jumbo και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 3%, με την Πειραιώς να χάνει 2,12%, και τις Eurobank, ΟΛΠ, Εθνική και Λάμδα να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Σαράντης και Titan.

Στον αντίποδα, η Aegean ενισχύεται κατά 3,26%, με την Coca Cola και την Alpha Bank να στηρίζουν την αγορά με το +2,53% και +1,97% που σημειώνουν αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο, με την ΕΧΑΕ να μην έχει πρόσημο.

Αν σου άρεσε κάνε