Πάνω - κάτω ο ΓΔ - Στηρίζουν Aegean και Coca-Cola

Πάνω - κάτω ο ΓΔ - Στηρίζουν Aegean και Coca-Cola

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:53 Δημιουργία 28/05/20, 15:50

«Ασανσέρ» θυμίζει η σημερινή συνεδρίαση στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον ΓΔ να κινείται πότε ανοδικά και πότε πτωτικά.

Ύστερα από ένα 4ήμερο σερί κερδών, την Πέμπτη το ΧΑ επιχειρεί να απορροφήσει τις πιέσεις από το profit taking.

Αν και στην έναρξη των συναλλαγών, η αγορά σημείωνε άνοδο άνω του 1%, στη συνέχεια οι profit takers πήραν τα ηνία, με τον ΓΔ να περνά στο «κόκκινο».

Τώρα, η αγορά κινείται σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριξη σε Coca-Cola κι Aegean. Το δεύτερο χαρτάκι παρουσιάζει ισχυρά κέρδη, στον απόηχο του πακέτου οριζόντιων παρεμβάσεων ύψους 115 εκατ.ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης του κλάδου των αερομεταφορών, που έχει πληγεί από την πανδημία.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,44% στις 663,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 48,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.601,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,84% στις 362,38 μονάδες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι μέρες αυτές ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς κορυφώνεται αύριο το rebalancing από τα passive index funds που συνδέονται με τους δείκτες του MSCI. Όπως είναι γνωστό, από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Titan μεταφέρονται στον small cap του οίκου και αφήνουν τον standard χωρίς ελληνικό τραπεζικό εκπρόσωπο.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, Aegean και Coca Cola ηγούνται της νέας αντίδρασης, με το +3,26% και +3,35% που καταγράφουν, με την Alpha Bank να είναι στο +2,72% και τις ΔΕΗ, Motor Oil και Μυτιληναίο να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΧΑΕ, Φουρλής και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Λάμδα και Jumbo. Οι απώλειες σε Σαράντη και ΟΛΠ ξεπερνούν το 1% ενώ εκείνες των ΕΥΔΑΠ και Titan το 2%.

Αν σου άρεσε κάνε