Ισχυρή μεταβλητότητα αλλά και μάχη για την αντίδραση

Ισχυρή μεταβλητότητα αλλά και μάχη για την αντίδραση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 12/06/20, 11:50

Ισχυρή μεταβλητότητα με συχνές εναλλαγές προσήμων επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών την Παρασκευή, με την αγορά να επιχειρεί να υψώσει άμυνες απέναντι στο διήμερο sell-off, την ώρα που στα διεθνή χρηματιστήρια το πρέσινγκ συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη απώλειες 0,26% στις 646,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,77 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από το άγριο ξεπούλημα στη Wall Street, καθώς έχουν επανέλθει οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα παγκόσμιου lockdown, λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που θα θέσει σε κίνδυνο την όποια οικονομική ανάκαμψη.

Στο εσωτερικό, το πρώτο τοπικό lockdown πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, όπου το επιδημολιογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να διασώσει την τουριστική περίοδο, καθώς ο κλάδος είναι ένας εκ των βασικών στυλοβατών του ελληνικού ΑΕΠ.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Aegean με το +4,38% έδωσε το έναυσμα της αντίδρασης, με την Eurobank και την Alpha Bank να το ακολουθούν με τα κέρδη του +2,57% και +2,29% που σημειώνουν. Άνω του 1% είναι και η άνοδος σε Motor Oil, Jumbo, Εθνική και ΔΕΗ, με τις Μυτιληναίος, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Σαράντης και Πειραιώς να ακολουθούν με ήπια κέρδη.

Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ χάνει 1,26% και ο Ελλάκτωρ είναι στο -1,57%, συγκρατώντας την αντίδραση, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ταέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή ο Titan και η ΕΥΔΑΠ.

Αν σου άρεσε κάνε